בטיחות מזון

אפקטיב - החברה המובילה בישראל בבקרה ,מדידה, ליווי והדרכה בתחום בטיחות המזון

Effective Food Safety

לפרטים נוספים או לקבלת הצעת מחיר

אפקטיב בטיחות מזון

החברה המובילה בישראל, עוסקת מאז 2002 בבקרה, מדידה, ליווי והדרכה של מערכי מזון, מטבחים ומפעלים, ע"פ עקרונות HACCP ו-ISO22000, במטרה להביא לשיפור מתמיד ברמת התברואה ובטיחות המזון למען בריאות הסועדים, בריאות הציבור ועמידה בדרישות משרד הבריאות.

אפקטיב מאמינה בגישת מערכות איכות והתאמה לעקרונות ISO22000 , HACCP ותקנות משרד הבריאות:

  • תהליך נכון מביא בסופו של דבר להגשת מוצר איכותי ונקי.
  • הדרכת רציפה של הצוות במטבחי הלקוחות.
  • חתירה לשיפור מתמיד.
  • פעולה מונעת עדיפה על פעולה מתקנת.
נגן וידאו

בקרות בטיחות מזון

בקרות בטיחות מזון בתהליך בשילוב הדרכה הן כלי רב עוצמה להביא לשיפור ברמת התברואה במטבח. הבקרות מבוצעות ע"י צוות וטרינרים וטכנולוגי מזון מומחים בבריאות הציבור על פי עקרונות מערכות איכות מתאימות ודרישות משרד הבריאות. המידע מונגש באופן רציף ע"י מערכת ייעודית מהמתקדמות בעולם המאפשרת ניתוח הליקויים במטבח והצעת פתרונות. הצוות המקצועי מובל ע"י ד"ר עודד לאור DVM בעל ניסיון רב במערכות איכות: GMP, GLP, ISO22000 , HACCP. במהלך הבקרות נבדקים כל תחומי המטבח: תקינות המבנה והציוד, נהלי העבודה והתחזוקה, קבלת סחורה, אחסון, קירור, הקפאה, הפשרה, בישול, שמירה על תוקף, הכשרת העובדים ושמירה על היגיינה.

ליווי תברואתי

ליווי תברואתי לטיפול שורשי ומעמיק בתהליכי הכנת המזון במטבח משלב קבלת חומרי הגלם, אחסון, קירור, הקפאה, הפשרה, בישול, חימום ועד הגשת המנה לסועד. התוכנית מתאימה למטבחים אשר בקרות שוטפות בהם מצביעות ע"כ שרמת בטיחות המזון בהם אינה משביעת רצון והסיכוי שייכשלו בבקרה של משרד הבריאות ובמבחן הסועד הוא גבוה מאד.

בקרה מחזקת

ליווי מחזק

ליווי לטיפול בבקרות משרד הבריאות

תוכנית חמשת השלבים.

asset 76

קורס בטיחות מזון

מניסיוננו ברוב העסקים קיים רצון לשמור על רמת בטיחות גבוהה אך יש פער גדול בין הידע הנדרש לידע בפועל, לכן כמו בכל תחום יש משמעות רבה לנושא ההדרכה.
לאפקטיב מס' מסלולי הדרכה:

  • ימי עיון מרוכזים לבעלי עסקים, זכיינים, הנהלת המטבחים, צוות המטבחים בכל הרמות.
  • קורס "נאמני בטיחות מזון" קורס בן 25 שעות המתפרס על כ-4 ימי הדרכה בסופו נערך מבחן משרד הבריאות
  • קורס "אחראי בטיחות מזון" – קורס בן כ-4 שעות.

בטיחות מזון משרד הבריאות

הכנה וסיוע בהתמודדות מול ביקורות משרד הבריאות והרשות המקומית

משרד הבריאות עורך מדי פעם ביקורות בבתי האוכל בד"כ לאחר תלונות לקוחות, בקשה לחידוש רישוי עסק, החלפת בעלויות וכן בקרות יזומות הנערכות מעת לעת. הליווי השוטף של אפקטיב יסייע למוכנות של העסק לצלוח בקרות מסוג זה. בתום כל ביקור כזה יקבל העסק דו"ח מסודר ממשרד הבריאות. ייתכן שממצאי דו"ח זה יצריכו ליווי יעודי בן מס' ביקורים בהם אפקטיב תסייע לבית האוכל בתיקון הליקויים ובהתנהלות מול משרד הבריאות (כתיבת מענה, שיחות וייצוג בשימוע במידה ונדרש)

רישוי עסקי מזון

סיוע ויעוץ להקמת עסקים חדשים בתחום ההסעדה

תכנון המטבח ,תכנון אדריכלי, פרשה טכנית, אישור מקדמי של משרד הבריאות, רישוי עסקים.

בדיקת התאמה בין תוכנית מטבח העסק שאושרה ע"י משרד הבריאות למצב בפועל

המטבחים בבתי אוכל רבים אינם תואמים בפועל לתוכנית שאושרה ע"י משרד הבריאות. במשך הזמן השתנה התפריט,הוספו חומרי גלם, מבחר המנות גדל כך גם כמות הסועדים, לכן יש צורך לבחון מחדש האם מבנה המטבח הקיים תואם את רישיון העסק ו/או את העבודה המתבצעת בו כיום וזאת ע"מ לשמור על בריאות הסועדים.

הכנה והסמכה ל-HACCP

HACCP Hazard Analysis and Critical Control Points

 ניתוח הסכנות וקביעת נקודות בקרה קריטיות, שיטה שמטרתה למנוע אפשרות זיהומים ביולוגיים / כימיים / פיזיים, בתהליך יצור / הכנת מזון, עד שלב אספקתו או הגשתו לסועדים. שיטה המבוססת על זיהוי והערכת סכנות אפשריות בתהליך היצור/ההכנה, קביעת נקודות קריטיות בהן ניתן לצפות כשל וביצוע פעולות מונעות.

מערכת HACCP מבוססת על 7 עקרונות:

  1. ביצוע הערכת סיכונים (אפשרות לזיהום ביולוגי או כימי או פיזי)
  2. קביעת הנקודות הקריטיות (נקודות בהן נדרשת בקרה קפדנית)
  3. קביעת "גבולות מותרים" (גבולות המוגדרים תקינים, לדוגמא: טווח טמפרטורה מותר, כמות חיידקים מותרת וכו')
  4. קביעת שיטות לניטור/ בקרה של הערכים המקובלים בנקודות הקריטית (איך בודקים את הפרמטרים, באיזה כלים, באיזה תדירות וכו')
  5. לקבוע פעולות מתקנות או פעולות מונעות במידה ומזהים שהנקודות הקריטיות חורגות מגבולות המותר.
  6. קביעת דרך להבטיח שמערכת ה HACCP עובדת בצורה יעילה ובהתאם לתכנית
  7. הקמת מערך תיעוד עבור הערכות הסיכונים, שיטות וביצוע הניטור, הפעולות המתקנות / מונעות, והבטחת יעלות המערכת.

היתרונות שלנו

ייחודה של אפקטיב בטיחות מזון הוא בהקניית ידע ומתן כלים ופתרונות לשיפור בטיחות המזון למען שמירה על בריאות הסועדים. פתרונות ניתנים גם במקרים בהם מבנה העסק אינו אופטימאלי ונדרשת חשיבה יצירתית למען הבטחת שמירה על בטיחות המזון. Effectiveonline (פורטל הלקוחות) מאפשר ללקוחות גישה אישית ומאובטחת לממצאים ולדו"חות. כוח האדם שלנו מורכב מווטרינרים וטכנולוגי מזון מומחים בבריאות הציבור ומובלים ע" ד"ר עודד לאור –DVM.

התועלות ללקוח

  • שמירה על בריאות הסועדים, תדמית העסק ונאמנות הלקוחות.
  •  מוכנות גבוה ביותר לביקורות משרד הבריאות והמחלקות הוטרינריות.
  •  הטמעת נהלי עבודה וסטנדרטיזציה בקרב צוות העובדים.
  •  חיסכון בעלויות מזון (food cost).
  •  שמירה על תקינות ותחזוקה יעילה של ציוד המטבח.
  •  שיפור תהליכי עבודה אל מול ספקים.
בין לקוחותינו

מעבדת בטיחות מזון

מבוצעות בדיקות מעבדה לחיידקים המצויים במזון וכן להרכבים תזונתיים וכו' ע"פ הצורך

אפקטיב בטיחות מזון מסתייעת במעבדות לבדיקת מזון מורשות ע"י הרשות להסמכת מעבדות(מעבדת מזון)

הדיגום בפועל יבוצע במידת הצורך ע"י הווטרינר/טכנולוג המזון שילווה את העסק.

הדיגום נלקח ממקומות הנחשדים תוך כדי תהליך בדיקת המטבח כיכולים להיות מזוהמים.

הדיגום מבוצע עפ"י עקרונות מקצועיים בהתאם לדרישות בטיחות מזון משרד הבריאות.

דגימות המעבדה מועברות למעבדה בתנאי קירור ובלו"ז קצר בהתאם לאמות מידה מקצועיות.

ממצאי הדיגום מנותחות ומפוענחות  ע"י וטרינר מומחה בטיחות מזון ומועברות ללקוח תוך הצבעה על מקורות הזיהום,דרך הטיפול בתהליך העבודה ע"מ למנוע זיהום עתידי ולאבטחת איכות מזון.

דגימות מעבדה  מחולקות לשני סוגים עיקריים:

  • ספירה כללית, קוליפורמים, עובשים אשר מעידים על ביצוע תהליך לא נכון הקשור יותר לניקיון.
  • בדיקת חיידקים פתוגניים (מעוררי מחלה) –

סלמונלה,ליסטריה,אי קולי, שיגלה, קלוסטרידיום פרפריג'נס ,קלוסטרידיום בוטוליניום

סטאפילוקוקוס אווראוס

מוניטין וניסיון

מעל 18 שנה עם מעל 100 לקוחות בארץ ובעולם

תוצאות

כש"מדידה" היא אפקטיבית אפשר להתרכז בשיפור מתמיד!

מעטפת שירותים

מכלול כלים ניהוליים תחת קורת גג אחת

Effective Online

מערכת ניהול ומידע אינטרנטית מהמתקדמות בעולם!